Doris, Märta, Signe & Sally

Doris

Saxon Hills Madicken, född 2015, vit/tan, släthårig, ej utställd. Ögonlyst ua. Patella ua. Bph genomförd.

e. Garraboo Blazing Patch (vit/tan, släthårig) Utställd med excellent. Patella ua. Ögonlyst ua.

u. Molly Hills Luna Lovegood (vit/tan, broken) Utställd med excellent. Patella ua. Ej ögonlyst.

Doris är min första jack russell terrier. En fantastisk liten tjej. Hon är bara 24,5 cm hög och väger 4,5 kg. Lugn, snäll och stabil, mycket klok och kommunikativ.

Jag såg en annons om en nästan fyra månaders valp från en kennel och åkte dit. Hon hade blivit över i en kull på tre. Kanske för att ett öra inte hängde ner som det skulle. Jag vet inte. Dessutom så rann  ena ögat. Jag köpte henne, hon fick följa med hem. Så här i efterhand kan jag konstatera att jag var väldigt okunnig när jag köpte Doris, och det var ju tur det, för hade det varit idag så skulle jag antagligen inte ha köpt henne pga det felställda örat och ögat som rann. Det hade varit förfärligt att missa en så underbar hund. Jag har förstås aldrig, aldrig ångrat mitt köp. En så otroligt genomsnäll, positiv och älskvärd hund, som kan uppföra sig i alla sammanhang. "Bäst i test". Doris flyttade hit i oktober 2015. 

Det första året följde Doris ofta med mig till mitt arbete på äldreboendet. Förutom att det var bra miljöträning med alla rullstolar och annat, och att ligga kvar i sin korg, så var det även uppskattat av de boende. Till och med de som egentligen var lite hundrädda tyckte om henne. Hon var en liten, lugn och lydig valp som bara busade om man spelade upp henne. Hon blev snabbt allas favorit.

Doris är glad och nyfiken, och följer med på allt som bjuds. En orädd äventyrare med bra självkänsla. Hon är väldigt lydig och lyhörd, men det är inte alltid hon tycker att det är så bråttom när matte ropar...

Vi har gått fler hundkurser, jag och Doris. Bland annat rallylydnad,  viltspår och nosework. Hon har också testat agility, men det var inte riktigt hennes grej, även om hon gärna hänger på när det finns godis att tjäna. Bäst gillar hon att vara gårdshund. Doris fick sin första och enda valpkull hösten 2020. Från den kullen har jag sparat två tikar, Signe & Sally.Signe

Vildvindras Signe, född 2020, vit/tan (mörk), släthårig. Ögonlyst ua. Patella ua.

e. Fireball Ann Puzzle, vit/tan, släthårig. Bph genomförd. Utställd med cert. Patella ua. Ögonlyst ua.

u. Saxon Hills Madicken, vit/tan, släthårig. Bph genomförd. Patella ua. Ögonlyst ua.

Signe, framåt och nyfiken, men också försiktig och förståndig. Tittar på matte med sina stora frågande ögon. Kommunikativ, precis som sin mamma Doris. 

Jag tror att du kommer att bli en aktiv hund, kanske blir det agility för din del? Förutom rallylydnad och nosework, som matte tycker är roliga hundsporter. En ivrig men lyhörd valp som snabbt lär sig hur matte vill ha det och följer det. ❤

Dig hoppas jag kunna ta valpar på i framtiden, hane redan utvald men först måste du bli vuxen både i huvudet och kroppen. 


Märta

Vegeholms Medusa, född 2017, vit/tan, släthårig, utställd med excellent. Ögonlyst ua. Patella ua.

e. DE&VDH CH INT UCH J JWW-06 NORD JV-06 NORD UCH Saltisgårdens Rocket Man (vit/tan, broken) Patella ua. Ögonlyst ua.

u. Saltisgårdens Miss Sweden (vit/tan, släthårig) Utställd med excellent och ck. Patella ua. Ögonlyst ua.

När jag skulle köpa jack russell nummer två hade jag lärt mig mer om rasen och visste vad jag ville ha. Jag visste också vad jag ville använda hunden till, mer än som bara familjehund. Det var viktigt att hunden såg bra ut exteriört (enligt rasstandarden) och att den hade ett psyke som passade ihop med min andra jack russell. Valet föll på Märta, det sötaste lilla yrvädret i en kull på sju. Hon kommer från en kennel i Skåne och flyttade hit i december 2017.

Märta är ca 27,5 cm hög och väger strax under 6 kg. Hon är en glad, snäll och ivrig dam, som tycker om att lära sig saker. Hennes energinivå är hög och vi har provat på några olika aktiviteter för att se vad som kan passa hennes personlighet. Bäst hittills har agility varit. Vi gick en nybörjarkurs som vi båda tyckte var jätterolig. Fortsättning följer...

Vi tränar också rallylydnad, nosework och viltspår. Jag har inte sett något jaktintresse hos Märta, hon är mer en sportig familjehund som älskar fart och fläkt.  

Märta ställs ut på hundutställningar och får alltid fin kritik. Domarna brukar tycka att hon är av utmärkt typ och storlek. Hon får fin kritik på vinklar och proportioner, att hon är muskulös och att hon rör sig balanserat. De har också berömt pälsen, det breda nospartiet, hennes feminina ansikte, de välplacerade öronen, de mörka, vackra ögonen och det glada, trevliga temperamentet.


Sally

Vildvindras Sally, född 2020, vit/tan (ljus), släthårig. Ögonlyst ua. Patella ua.

e. Fireball Ann Puzzle, vit/tan, släthårig. Bph genomförd. Utställd med cert. Patella ua. Ögonlyst ua.

u. Saxon Hills Madicken, vit/tan, släthårig. Bph genomförd. Patella ua. Ögonlyst ua.


Sally, en lugn och klok filosof. En underbar liten hund som det ska bli spännande att följa. Vad vill du bli när du blir stor Sally? ❤ 

Matte gissar att nosework och viltspår kan bli dina favoriter, så lugn och metodisk som du är. Sally är en mycket lättlärd valp, men har ibland ganska selektiv hörsel. Självständiga damen kan själv. 

Sally är gårdshunden som voffar bort alla spöken och inkräktare på gården. Hon är också en riktig nos-hund som kan spåra upp det mesta, även sådant so matte kanske inte tycker är så mysigt.... Så himla mycket humor i denna hund!

Det blir inga valpar efter Sally. Hon är en helt perfekt liten jack russell, men ryggen blev aningens för lång för att vara godkänd i avel. Sally är förstås lika älskad ändå! Hundarna är familjemedlemmar i första hand.