Köpa hund

Det är härligt att ha jack russlar runt sig. De har en helt underbar inställning till livet, och bjuder på så mycket charm, glädje och skratt. Det är ren kärlek. Men att köpa hund är inte bara bara. Det är ett stort ansvarsfullt steg att ta. Sätt dig ner och gör en plan för ert gemensamma liv, vad skall ni göra tillsammans, vilka mål vill ni uppnå, har du tid att ha hund? Inget kommer att göra sig självt, det kommer att ta mycket tid och tålamod att forma den där lugna, trygga och trevliga hunden som kan uppföra sig i alla sammanhang. Och som med gott självförtroende vågar ta sig an nya utmaningar. Faktum är att all din fritid kommer att kretsa kring hunden.  Är du redo för det?

Jack russell terriers är fulla av fart och fläkt, de är påhittiga, modiga och självständiga. Det är en oöm liten hundras men man behöver aldrig vara hård, de är intelligenta och lättlärda så det räcker gott och väl med att vara tydlig och konsekvent. Ibland har de väldigt selektiv hörsel och kan vara envisa som synden så kom ihåg att envisast vinner (det vill säga du). Hos mig får hundarna vara både i sängen och soffan men när jag säger att de ska gå ner från möbeln så är det alltid det som gäller. 

En jack russell är mycket lojal mot sin ägare och kommer att följa dig vart du går. Den kommer att bli din bästa vän. Älska den!

När du kommer hem med din lilla valp så tänk då på att den just har lämnat sin trygghet och hamnat ute i stora vida världen. Den är beroende av dig. En valp behöver mycket kärlek, uppmärksamhet och förståelse men den behöver också en fast hand som talar om hur det fungerar hemma och ute i samhället. Straffa den inte när den försöker lära sig vad som är rätt och fel. Man kan lugnt och bestämt säga "nej" när man kommer på valpen med att göra något som man inte vill att den ska göra men ta inte i från tårna, det behövs inte. Man kommer långt med att avleda och få valpen på andra tankar. Den lär sig tids nog bara man är konsekvent. Hundar har inga baktankar, de är inte onda. De biter inte av sladdar för att de har planerat det. Om valpen har gjort sönder något så blir inte saken hel igen bara för att man i efterhand bestraffar sin valp. Den kommer inte att förstå. Samma när den har kissat och bajsat inne. Skadan är redan skedd. Ha tålamod.

Mina tjejer följer ofta med på kalas och tillställningar, ibland en och en och ibland tillsammans. Jag vill undvika att hundarna känner sig stressade i situationer där det är mycket ljud och folk därför har jag en gå-bort-regel. Hundarna skall hålla sig i den medhavda bädden och inte springa omkring. Dels är detta jättebra träning för dem och dels så vet både de och gästerna vad som gäller. Det är lätt hänt att det blir stökigt och bråkigt med två hundar som springer runt och vill hälsa på alla. Jag vill inte ha det så. Ingen ska behöva vara orolig för att mina hundar kommer att hoppa upp på små barn eller välta omkull saker. De ligger alltid i sin bädd, man får gärna hälsa på dem, men de lämnar bara bädden när vi går ut och rastar. Leker och busar gör vi mest hela tiden. Men inte på kalas. 

När man köper en valp från Vildvindras kennel kan man känna sig trygg med att den har fått en bra start i livet. Samma trygghet vill jag som säljare kunna känna för köparen. Därför vill jag gärna veta så mycket som möjligt om köparens liv och planer för valpen så att rätt valp hamnar i rätt hem. Allt för att valpens fortsatta liv ska bli så bra som möjligt. Jag vill gärna kunna följa den när den har flyttat. Och jag finns alltid till hands för tips och råd. Om valpen av någon anledning inte fungerar i det nya hemmet kan den säljas tillbaka till kenneln. Svenska kennelklubbens riktlinjer för återköp står på baksidan av köpeavtalet. 

Vid leverans (minst 8 veckor gammal) är valpen:

 • Registrerad i Svenska Kennelklubben 
 • Veterinärbesiktigad
 • Vaccinerad
 • Chippad
 • Avmaskad
 • Klorna är klippta
 • Van vid andra hundar, hästar, katter och människor


Med valpen följer:

 • Köpeavtal för hund från Svenska kennelklubben
 • Registreringsbevis med stamtavla
 • Filt som luktar mamma 
 • Mat som den är van med 
 • Tuggben, leksak, koppel och halsband
 • Broschyren "Välkommen Valp" från Svenska Kennelklubben
 • En lista med bra-att-ha-information
 • Full support från kenneln

Gå gärna in och läs bland Länkar , där finns många bra tips och råd om hundägande.


LYCKA TILL!