Köpa hund

Jack russell terrier är underbara hundar att ha runt sig. Deras livsglädje är fantastisk, de bjuder på så mycket charm, glädje och skratt att man bara måste ha en. Eller två. Man blir snabbt beroende av dessa älskvärda små hundar.

Men att köpa hund är inte bara bara, det är ett stort ansvarsfullt steg att ta. Sätt dig ner och gör en plan för ert gemensamma liv, vad skall ni göra tillsammans, vilka mål vill ni uppnå, har du tid att ha hund? En jack russell terrier lever runt 15 år.

Inget kommer att göra sig självt, det kommer att ta mycket tid och tålamod att forma den där lugna, trygga och trevliga hunden, som kan uppföra sig i alla sammanhang. En hund som med gott självförtroende vågar ta sig an nya utmaningar. Faktum är att all din fritid kommer att kretsa kring hunden.  Är du redo?

Jack russell terriers är fulla av fart och fläkt, de är påhittiga, modiga och självständiga. Det är en oöm liten hundras, men man behöver aldrig vara hård. De är intelligenta och lättlärda, det räcker att vara tydlig och konsekvent. Ibland har de väldigt selektiv hörsel och kan vara envisa som synden, så kom ihåg att envisast vinner (det vill säga du). Hos mig får hundarna vara både i sängen och soffan, men när jag säger att de ska gå ner är det alltid det som gäller. 

En jack russell är mycket lojal mot sin ägare och kommer att följa dig vart du går. Den kommer att bli din bästa vän. Älska den!

När du kommer hem med din lilla valp tänk då på att den just har lämnat sin trygghet och hamnat ute i stora vida världen. Den är beroende av dig och behöver mycket kärlek, uppmärksamhet och förståelse. Den behöver också en fast hand som talar om hur det fungerar hemma och ute i samhället. Straffa inte valpen när den försöker lära sig vad som är rätt och fel. Ett lugnt och bestämt "nej" räcker när man kommer på valpen med att göra något som man inte vill att den ska göra. Ta inte i från tårna, skräm den inte. Du får den hund du själv skapar.

Man kommer långt med att avleda och få valpen på andra tankar. Den lär sig tids nog vad som gäller, bara man är konsekvent. Hundar har inga baktankar, de är inte onda. De biter inte av sladdar för att de har planerat det. Om valpen har gjort sönder något så blir inte saken hel igen bara för att man i efterhand bestraffar valpen. Den kommer inte att förstå. Samma när valpen har kissat och bajsat inne. Skadan är redan skedd. Ha tålamod.

Mina tjejer följer ofta med på kalas och tillställningar, ibland en och en, ibland tillsammans. Jag vill undvika att hundarna känner sig stressade i situationer där det är mycket ljud och folk, därför har jag en gå-bort-regel. Hundarna skall hålla sig i den medhavda bädden och inte springa omkring. Dels är detta jättebra träning för hundarna och dels så vet både de och gästerna vad som gäller. Det är lätt hänt att det blir stökigt och bråkigt med hundar som springer runt och vill hälsa på alla. Jag vill inte ha det så. Ingen ska behöva vara orolig för att mina hundar kommer att hoppa upp på små barn eller välta omkull saker. De ligger alltid i sin bädd, man får gärna hälsa på dem, men de lämnar bara bädden när vi går ut och rastar. Leker och busar gör vi mest hela tiden. Men inte på kalas. 

När man köper en valp från Vildvindras kennel kan man känna sig trygg med att den har fått en bra start i livet. Samma trygghet vill jag som säljare kunna känna för köparen. Därför vill jag gärna veta så mycket som möjligt om köparens liv och planer för valpen, så att rätt valp hamnar i rätt hem. Jag vill kunna följa valpen när den har flyttat, och jag finns alltid till hands för tips och råd. Om valpen av någon anledning inte fungerar i det nya hemmet kan den säljas tillbaka till kenneln. Svenska kennelklubbens riktlinjer för återköp står på baksidan av köpeavtalet. 

Vid leverans (minst 8 veckor gammal) är valpen:

 • Registrerad i Svenska Kennelklubben 
 • Dolda-fel-försäkrad i Folksam
 • Veterinärbesiktigad
 • Vaccinerad
 • Chippad
 • Avmaskad
 • Klorna är klippta
 • Socialiserad och välhanterad
 • Van vid andra hundar, hästar, katter och människor


Med valpen följer:

 • Köpeavtal för hund från Svenska kennelklubben
 • Registreringsbevis med stamtavla
 • Filt som luktar mamma 
 • Mat som den är van vid
 • Tuggben, hundgodis, leksak, koppel, halsband
 • Broschyren "Välkommen Valp" från Svenska Kennelklubben
 • Tips och råd samt lite Information om valpens utveckling fram till leverans
 • Full support från kenneln

Gå gärna in och läs bland Länkar , där finns många bra tips och råd om hundägande.


LYCKA TILL!