Nyheter


2022-11-11

Märta har precist löpt och det hade varit perfekt med valpar nu. Det passar med jobbet och sparade semesterdagar. Allt perfekt. MEN. Alltid detta men när det gäller valpar på Märta. Det är massor av valpar på blocket, ekonomin är i kris i Sverige., hög inflation, räntorna stiger etc. etc. Inte tusan vågar man ta valpar då. Nä. Till våren blir absolut sista chansen för henne. Alltid kommer det något i vägen som stoppar. Är det inte meningen? Så tänker jag nu...


2022-09-04

Men vad är det som händer år ut och år in? Månaderna bara rasar fram och nu är vi redan inne i hösten, även om rabatterna blommar och vädret är ganska varmt så märks det på mörkret. 

Sedan har vi världsläget. Elpriset rusar, maten är svindyr och dieseln är på skyhöga nivåer. Hur ska man överleva denna vinter? Tur man har en liten stuga, som i alla fall har två kaminer och mycket egen ved. Men jag har blivit mer medveten om priser i det sista. Ändå så är det egentligen bara djuren som kostar här men det får jag säga, de måste jag ha! 


2022-04-09

Jag börjar tro att det inte är meningen att Märta ska få några valpar, ständigt är det något som sätter stopp för att vi ska åka till hanhunden. Nu känns det som att hösten blir sista chansen. Håll tummarna!


2021-12-18

Lördag morgon och hundarna har fullt upp med gårdsarbetet 😉2021-12-14

Snön kom i några dagar till hundarnas glädje. Själv tycker jag bäst om barmark..... Längtar till ljuset börjar återvända och trädgården ska vakna. Vi har gått lite i ide nu, matar fåglar och eldar i kaminerna.2021-11-04

Våren försvann, sommaren också och snart är det dags för julpynt! Tiden bara försvinner.

Valparna har hunnit fylla ett år och artar sig till att bli trevliga och självständiga individer. Signe ser ut att bli jättefin exteriört. Sally däremot är lite lång i ryggen. Båda två är fantastiskt snälla, lugna och sympatiska. Supernöjd med dem båda. Väldigt fina familjehundar.


2021-05-08

Våren, vart tog du vägen?? Hagelskurar och nordanvind. Vinterjacka och termobyxor på.

Jag får så otroligt många mejl angående valpar, men tyvärr kan jag inte ha någon intresselista. Det är en omöjlighet att hålla reda på vem som till slut fortfarande är intresserad av att köpa valp när valpkullen kommit. De flesta som mejlar om att de är SÅ intresserade köper en valp någon annanstans, vilket förstås är helt okej, men de meddelar inte detta så att man kan stryka dem från intresselistan.  

När nästa valpkull kommer så meddelas det här på hemsidan. Finns det valpar att boka så kommer det också att stå här.


2021-03-07

Då har vi äntligen kommit in i vårmånaderna. Som jag längtat. Valparna är nu 4,5 månader och utvecklas fint. Tänderna är tappade och nästan alla nya har kommit eller är på väg. Valparna växer så det knakar och är i princip lika stora som sin mamma, även om hon är ovanligt liten för rasen.

Jag trodde att logistiken med fyra hundar skulle vara besvärligare men nej, det går förvånansvärt lätt att ha fyra hundar. Det är inte bra 😘 , då kanske det blir en valp efter Märta också 😲


2021-02-09

Valparna är nu 16 veckor - fyra månader! Redan!! De blev väldigt behagliga, lugna, kloka och lyhörda. Jag är mer än nöjd med deras temperament och hur bra de anpassar sig till den befintliga flocken av djur här på gården. Det är viktigt att välja rätt föräldrar när man parar och i det här fallet blev det riktigt lyckat. Kanske får Doris en chans till. Sally och Signe blir nog inga utställningsstjärnor men väldigt trevliga familjehundar som jag kommer ha mycket roligt med.

Vintern är verkligen vinter i år, med många minusgrader och snö, vi har därför hållit oss mestadels hemmavid. Eller bara tagit med hundarna två och två på turer. Mycket logistik med fyra hundar, men nu har jag beställt specialkoppel som jag hoppas ska underlätta våra utflykter. Längtar verkligen till vår och barmark nu, eller i alla fall till barmark. Vi vill börja med rallylydnaden.


2021-01-02

Idag har jag varit iväg och vägt flickorna hos vår favorithundbutik - Gårdsbutiken. Signe 2,5 kg, Sally 2,2 kg. De är 10,5 vecka gamla nu. Till veckan blir det avmaskning och veckan därefter blir det vaccination nummer två. De är båda två trevliga individer om än ganska olika. Båda är modiga och framåt men Signe är ivrigare än Sally, som är mer av en klok filosof, precis som mamma Doris.


2020-12-31

Gott Nytt År till er alla som hittat till Vildvindras hemsida. Hoppas nästa år blir mer normalt vad gäller hundkurser, tävlingar och utställningar. Mina mål för 2021 är att Märta ska genomföra en bph-beskrivning samt att hon ska paras till hösten. Valpisarna ska växa upp och bli trygga och självständiga individer med gott självförtroende. Om det blir utställningar hoppas jag kunna ställa någon av valparna. Doris, min kloka, blir sex år och ska få ett fortsatt bra liv. Kanske blir det viltspårsprov för hennes del. Alla fyra ska tränas i rallylydnad och nosework, mattes favoritsporter vad gäller hundaktiviteter. Märta älskar agility så där måste jag offra mig lite 😉


2020-12-21

Det ska inte vara enkelt. Nu löper Märta men hanhunden har inte blivit patella- och ögonundersökt, så vi får vänta till hösten 2021 med att para Märta. Synd för nu var vi verkligen redo och nu är en bra tid att få valpar på, men vi väntar in den hane vi tänkt.


2020-12-09

Valparna växer så det knakar och har blivit tre väldigt trevliga individer. De är nu sju veckor och väger drygt 1,5 kg. På natten bor de i sin valphage, i övrigt är de högt och lågt över hela huset. Det är inte så bra med långa gardiner.....

Smilla kommer att flytta till en familj i närheten och de andra två får bo kvar tillsvidare. Det är ingen brådska känner jag. 


2020-11-23

Idag har valparna blivit registrerade i Svenska Kennelklubben med namnen:

Vildvindras Signe

Vildvindras Sally

Vildvindras Smilla

Nu får jag invänta svar från kennelklubben.


2020-11-23

Det rasar in mejl från intresserade valpköpare varje dag. Trycket är stort efter jack russell terrier. Såklart, världens roligaste och tåligaste hundras, enligt mig och många andra. Tyvärr vet jag inte bestämt när Märta kommer att löpa nästa gång (men förhoppningsvis snart), det brukar vara långt emellan löpen. Hoppas i alla fall på valpar fram på vår/vintern 2021. Många skriver upp sig på intresselistan, men faller ifrån när de hittat sin valp hos någon av de andra uppfödarna så man får aldrig ge upp. Det kan vara er tur nästa gång. 


2020-10-27

Tre små tikvalpar blev det i vår första valpkull. Det var inte helt utan dramatik. Den första valpen var så stor att Doris inte fick ut den. Till slut lossnade moderkakan och grön flytning rann ur henne. Det fick bli jourveterinär och 6 mils bilresa i ilfart. Allt slutade bra och inget kejsarsnitt behövdes. Nu äter, sover och växer de små liven. Det ska bli så spännande och se vilka individer de kommer att bli. Fortsättning följer.


2020-10-16

Då är kennelns första valpkull på gång. Många har hört av sig och då det bara kommer tre valpar och jag ska behålla en själv så är de andra två i princip redan bokade. Men Märta ska snart också paras, på nästa löp, så fler möjligheter öppnar sig efter nyår.


2020-09-14

Jag och väninnorna har varit på en långhelgstur precis. Vi bodde i Hjo och Mariannelund och besökte diverse trevliga städer, ruiner och annat fint i en radie av 10 mil. Dräktiga Doris fick följa med och Märta fick bo på pensionat. Nyttigt för henne, som alltid har med sig Doris på allt. 


2020-05-01

Oj, vad året har börjat snabbt. Nu är vi redan inne i maj. Med Coronaviruset så följde en annorlunda start på året. Inga hundkurser och inga hundträffar med andra hundar och ägare. Dessutom har mycket tid i vår/vinter gått åt till att jag läst sista terminen på min specialistutbildning. Nu är jag äntligen färdig!! Då skulle allt återgå till det normala, men så blev det alltså inte på grund av coronaviruset. Eftersom jag arbetar på ett äldreboende är jag extra försiktig med att röra mig ute i samhället. Hundarna och jag håller oss för det mesta hemma på gården, tillsammans med de andra djuren.

Jag får många förfrågningar om valpar. Tyvärr har det skjutits fram hela tiden, men nu är det tänkt att både Doris och Märta ska paras vid nästa löp. Doris i höst och Märta troligen efter nyår (har långt mellan löpen). 2019-12-28

Året går mot sitt slut. Tanken var att Doris skulle löpa i mitten på november för att sedan paras ett par veckor senare men tror ni att hon började löpa?? Näädå, igår började hon löpa! Tyvärr passar tiden för valpar inte för ett så sent löp då jag ska ut och resa i vår och sedan tar min specialistexamen, så nu satsar jag på att hon löper som normalt nästa gång. Kanske parar jag dem båda två då. Tiden får visa om det blir så. Gott nytt år på er! 


2019-11-19

Det är lite stiltje hos oss nu. Jag har börjat på mitt examensarbete så hundlivet trallar mest på med promenader, bilturer och bus. Det är inga hundkurser inbokade i vinter. Jag hade tänkt para Doris nu i december men får nog vänta till nästa löp. Jag blir färdig specialistundersköterska i maj/juni så då återgår livet till det normala igen.2019-09-30

I helgen var jag bortrest och för första gången fick hundarna vara på hundpensionat. Wow, vilken positiv erfarenhet! Fick hem två lyckliga och välmående hundar som varit på spännande helgsemester. De bodde tillsammans och visade tydligt att de tyckte om värdinnan, så dit kommer vi att återvända.


2019-09-09

Idag kommer troligen vårt rallylydnadsset, så härligt med träning även hemma. Just nu är det mycket prat om det som sker i Norge (smittade hundar) och med bara tre mil dit och massor av norskar i den här staden, så håller vi oss på hemmaplan tills vi vet vad som är orsak till denna magplåga. Men livet är kul även här.2019-08-30

Igår åkte jag och Märta till Brukshundsklubbens öppna träning. Dagens tema var rallylydnad. Jag och Doris gick en nybörjarkurs i vintras men det var inte riktigt hennes grej, man får ju inte lukta på marken!!! Men igår, med Märta, oj så duktig hon var! Jag blev uppriktigt förvånad för detta har vi inte testat innan men det passade henne så bra. Hon var lugn och koncentrerad och försökte verkligen förstå vad det var jag ville. Jätteimponerad blev jag, så nu har jag beställt hem laminerade skyltar och hållare så att vi kan träna hemma och framöver starta i nybörjargruppen. Spännande!!


2019-08-27

Idag var vi då iväg på bph i Uddevalla, jag och Doris. På svenska schäferklubbens plats. Jag var ganska så nervös men beskrivaren och de andra som höll i det var fantastiska. Inte alls så stela, formella och konstiga som när bernersennerklubben höll i det här i Strömstad. Västra Kennelklubben skall ha en stor eloge för val av både plats och personal. Jättenöjd verkligen.

Doris klarade sig med glans. Det ska bli spännande att se spindeldiagrammet sedan. Jag tycker att hela tillställningen speglade hennes personlighet väl. När hon kom lös var hon mer intresserad av annat, typ goa dofter och annat spännande på området. Hon kom på inkallning så småningom 😂, precis som hemma. Men det visste jag att hon skulle göra. Hon blev lite överraskad vid gubben (och skällde men det var övergående) och skramlandet men det var inget som påverkade henne. Hon gick gladeligen fram till dessa när hon blev tillsagd. Min kompis Lotta var med och filmade och herregud, så dålig hållning jag har, ojojoj, får verkligen skärpa mig där. 

Köpte förstås med en rosett som bevis på hur duktig Doris varit. Hennes allra första. Hon är helt opåverkad och lullar runt på gården som att inget särskilt har hänt idag ❤


2019-08-08

Doris är anmäld till BPH i Uddevalla nu i augusti. Spännande.


2019-08-08

Det är knappt att jag tror att det är sant men nu är det planerat för valpar 2020. Kennelns första kull om det går vägen. Känns lite läskigt men jag har gott om valpningskunnigt folk runt mig...


2019-07-13

Igår var vi i Tvååker och fick äntligen ett excellent. Världens mest obegripliga excellent faktiskt, eller så var domaren duktig på att se förbi Märtas ofokuserade stund i ringen. Utanför ringen gick det hur bra som helst men inne, nej. Hon satt fast med nosen i den väldoftande marken och såg ut som en ostbåge. Ingenting stämde och jag fick ingen som helst kontakt med henne. Jag får verkligen vara nöjd med excellent. Och en andraplats. 

Det är väl bara att inse att hon inte tycker att utställning är kul. På morgonen när vi skulle åka gick hon tillbaka och satte sig på trappen och ville in. Det säger väl allt. Det var som att hon visste vad som skulle komma. Så det blir inga fler utställningar för oss i år. Om jag inte provar att ta med Doris som sällskap då. Jag får se.


2019-06-30

Det går utför för oss på utställningarna. Domarna har inte gillat Märta särskilt de senaste gångerna även om vi fått very good, men det är ju excellent vi går för. Vi har fått very good tre gånger på raken, så nu har vi fem VG och fyra Exc totalt. Märta är anmäld till Tvååker, en av dagarna, sedan skippar vi nog resten av årets utställningar. Om det inte ramlar in ett excellent, då får vi se..


2019-05-15

Då var utställningssäsongen inledd. Excellent och en tredjeplats på lördag, med en fokuserad Märta och matte, jättenöjd över oss. Bara very good men tvåa på söndag, med en ganska trött matte efter all bilkörning och en helt ofokuserad Märta (gud, så mycket gott det fanns på mattorna, mums, mums...hahaha..). 

Det är mycket väntan på hundutställningar och det är alltid intressant att observera omgivningen under tiden. Ingen ler eller skrattar. Har de inte roligt? Jag tycker det är ganska tragiskt. Jag och Märta är inte där på liv och död så vi tar det som det kommer. Vi försöker göra vårt bästa för vår egen skull, sedan om det blir utanför placering så jaja, livet går vidare. Hon är ändå bäst! Och så är det jättebra träning av stökiga miljöer.... Nästa utställning blir Vänersborg.


2019-05-02

Veckorna går och nu närmar vi oss vår säsongspremiär för hundutställningar. Fram till dess så tränar vi en stund då och då på att gå och stå fint. Vissa gånger går det bättre än andra. Vi har varit på en ringträning nyligen och skall på en till innan det blir dags för utställning nästa helg. Önska oss lycka till!


2019-04-25

Idag har både Doris och Märta varit hos veterinären i Bärfendal och gjort ögonlysning och patellaundersökning. Utan anmärkning. Härligt!!


2019-04-02

Veckorna går och nu är det väl ändå vår. Vinterns hundkurser är avslutade och vi är nöjda och glada över all ny kunskap som vi har fått. Det som sker mest just nu är att jag och Märta tränar utställning en liten stund då och då och försöker bygga muskler så att unghunden blir fin inför säsongstarten. I morgon börjar brukshundsklubbens koppelpromenader, det ska bli kul att träffa alla vovvar och förare igen.


2019-02-27

Märta avslutade sin agilitykurs i måndags med en liten bana på tre hinder och en svängd tunnel. Full fart. Agility är verkligen en rolig sport med gott om samarbetsövningar för hund och förare. Bara tjälen går ur marken så att det går att få ner stolparna igen så ska vi träna på kombinationer, byten och annat som vi lärde oss på kursen. I morgon torsdag startar nästa hundkurs, rallylydnad, nu med Doris. Det har vi aldrig varit borta i förut så det blir spännande. Inga förkunskaper krävs stod det i anmälan. Perfekt! 


2019-02-18

I helgen bestämde jag mig för att Doris ska få gå igenom en BPH-beskrivning. Vi har cirka tio mil till närmaste ställe och nu håller jag utkik efter att arrangörerna ska delge tid och plats för 2019 så att jag kan anmäla henne.


2019-02-18

I kväll har vi varit på del 4 av 5 av min och Märtas agilitykurs. Vi tränade på olika byten och nytt den här gången var slalompinnarna. Märta är snabb och lättlärd, matte behöver träna sin timing 😉😊😎


2019-02-10 

Vi avverkar hundkurser på löpande band den här vintern känns det som. Doris har varit på noseworkkurs, just nu går Märta en agilitykurs och om ett par veckor börjar Doris en rallylydnadskurs. Hejåhå. Så roligt! I vår ska båda hundarna göra doftprov och så börjar snart utställningssäsongen för Märta. Och inte att förglömma - trädgårdssäsongen för matte. 🌼🌞🍓🌻🥕🥒🌸🌷🍅🍎🍐🍒🍏🏵🌹☘🍑🍉🍇🌻🍅☘🍉🥕🌞🌼🥒🌺🌸🍏❤🌞🥕🍒🍇🍉☘🌷🌹🏵🍓


2018-10-20 

Svenska Terrierklubbens utställning i Vårgårda. Märta fick jättefin kritik och excellent.  Nu går vi i vinteride vad gäller utställningar.


2018-09-22 

Så var vi då iväg på rasspecialen i Vårgårda, jag och Märta. Hon fick jättefin kritik (som vanligt) men blev ändå oplacerad. Det fanns en inofficiell tävling också, eller tre till och med (Märta kvalade in till två). I den släthåriga finalen blev hon trea.


2018-08-26 

Hundutställning på Backamo. Vår tredje officiella hundutställning. Vår femte totalt, så vi har inte någon större rutin än, men vi lär oss hela tiden. Domaren på Backamo tyckte att Märta var riktigt fin, det är väldigt olika på de släta sa han, men hon är FIN. Det var roligt att höra. Excellent och en andraplacering.